Rännak võlumaale

Eile peale tööd (ja laste hambaarsti 🙂 läksin taas kohtuma uute kogemustega. Ees ootas meditatsiooniõhtu Holistilise Teraapia Instituudis.

Õhtu tutvustuses oli kirjas, et "Meditatsioon õpetab olema kohal, siin ja praegu.

Elus on oluline olla iseendaga kontaktis, et mitte liuelda automaatpiloodil läbi oma päevade, tegelikult kuskil kohal olemata. Ainult siis, kui sa oled KOHAL, on sul võimalus olla kontaktis oma sisemise olemusega, oma tuumaga. Kui see kontakt on olemas, ei vii igapäevased mured sind tasakaalust välja, sa suudad säilitada rahu ka keerulistes stressitekitavates olukordades.
Iseendaga paremas kontaktis olles teadvustad paremini oma vajadusi ja teed selgemat vahet olulise ja ebaolulise vahel. Seega oled võimeline õigemaid otsuseid vastu võtma.

Juhitud meditatsioon aitab lõõgastuda, rahustades ärevat meelt ja ekslevaid mõtteid. Meditatsiooni ajal puhkavad ja paranevad nii keha kui meel. Sisemise rahu ja tasakaalu olekus saab vaadelda oma sisemaailma ja iseennast paremini tundma õppida."

Trepist kolmandale korrusele ronides tuli sisse selline mõnus ootusärevus.. Jälle tuleb mu ellu midagi uut… uued inimesed, uus keskkond, uued oskused!
Indias me mediteerisime ka palju. Kaks kursust olidki seal päris meditatsioonitreeningud. Aga seal oli tegu teistsuguse meditatsiooniga. Me püüdsime vaigistada oma mõtete voolu ning lihtsalt olla tühjuses ja vaikuses. Juhitud meditsioon on pigem nagu.. rännak.

See kogemus oli väga huvitav. Jagan seda teiega.
Peale mõneminutilist rahustavat hingamist pidime ette kujutama, et seisame oma südame ees. Süda avaneb ja laseb meid sisse. Ma nägin, kuidas süda avanes kui lilleõis ja ma sisenesin. Laskusin mööda keerdtreppi sügavale südamesse. Ma jõudsin ühte ruumi, mis lähemal vaatlemisel oli imeilus õitsev aed, mida nägin ka Indias ühe meditatsiooni käigus. Lõin selle aia seal ise enda sisse… 🙂
Seejärel pidime me üht koridori pidi minema edasi ning jõudma maastikule. Seal pidi olema vesi või veekogu.

Algul nägin halli Eestimaa merd, siis muutus see helesiniseks, soojaks ja kutsuvaks ookeaniveeks.
Lained lõid kohinal loksudes kaldale. Ma heitsin end lainetesse ja soe mõnus ookeanivesi võttis mu endasse ja hellitas mind.
"Minge vette", ütles juhendaja. Ma olingi juba vees :))

Sukeldusin. Veealune maailm oli imeline! kõik oli rahulik ja imeilus. Ujusin vee all pikalt ja mõnuga. Ujusin nii nagu Sylvia oskab ujuda – nagu merineid, kes ainult keha liigutab:))  See olemine seal vee all oli nii rahulik ja vabastav! Vaatasin kuidas vetikad õõtsusid ja kalad ujusid rahulikult…

"Nüüd leiad sa sealt midagi" ütles juhendaja. Ja tõesti, ma nägin liiva sees midagi helkimas. See oli nagu silm. Sirutasin käe ja pühkisin liiva pealt ära. See oli südamekujuline ripats, mille peal oli silm. Panin ripatsi vastu enda rinda ja see sulas minu sisse, südamesse.
Ja oligi aeg tagasi tulla…
(Uskumatu, leidsin veebist päris sarnase ripatsi:) Silm on siin vaid horisontaalis, mul oli vertikaalis.)

Kui pärast ringis istusime ja meie juhendaja, instituudi koolitaja ja terapeut Tiina Mariam Reinsalu, rääkis meile, et seekordseks sümboliks oli vesi. Vesi sümboliseerib uusi kogemusi meie elus. Ja see, kuidas me veesse suhtusime, peegeldab meie kogemusi uutesse asjadesse.
Muigasin, no täpselt nii see ju tõesti on. Ma oskan ja tahan praegu võtta uusi kogemusi täiel rinnal vastu ja tervitan neid.
Sama tõdesid ka teised. Kes läks mõnuga vette, kes vaid põlvini, kes nägi merd ookeani, kes vaid pisikest niret – allikat või kraavikest … ikka tunnistati, et tõesti nii saabki uutesse asjadesse suhtutud. Ja kui saad sellest teadlikuks, siis saad seda suhtumist muuta. Selliseks nagu seda tegelikult soovid.

Ahjaa, see kingitus mida keegi kaasa võttis ja oma südamesse tagasi viis, oligi kingitus iseendale. Sellelt rännakult. Minu jaoks tähendas see oskust näha südamega.

Väga eriline ja mõnus kogemus oli!

Holistilise Teraapia Instituut korraldab selliseid meditatsiooniõhtuid kaks korda kuus teisipäeviti. Järgmine kord on siis 3. märtsil. Algus kell 17.30 ja lõpp umbes 19.30 – 20.00.
Kes tunneb, et vajab ka oma ellu midagi sellist, siis võid julgelt tulla. Eelregistreerimine ei ole vajalik.

Kasulikke linke:
* mõned meditatsioonid (Shakti Gawaini raamatust "Elu valguses")
* miks mediteerida?
* stressiga toimetulek idamaiste meetoditega

Rubriigid: Elu parimad hetked. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar